26 augusti 2010
18:30

SK Iron

Referat: IK Rex Grön - SK Iron

Igår kom Iron till Ottarsborg för att möta vårt lag och vi var laddade för vi visste att det är ett mycket bra lag vi skulle möta. Våra spelare börjadde diskutera hur bra den och den var i motståndarlaget så vi sa åt dem att inte bry sig om hur bra eller dåliga motståndarnas spelare är utan att istället fokusera på vad vi kan själva och mentalt försöka ta med oss de två sista matcherna vi spelat, inte helt lätt men värt ett försök.

Iron satte redan från start ett stort tryck på vår planhalva och det tog inte lång stund förrän de tagit ledningen med 0-1. 0-2 målet stod inte heller att vänta på och vi fick kämpa ordentligt, vi är ju alltid lite trögstartade på matcherna och är då motståndarna mycket bra så hinner det ramla in ett par mål innan vi kommit igång. Det här måste vi ledare ta till oss och fundera lite på hur vi ska motverka den här trögheten i matchstarterna. Iron fortsatte sitt tryck på vår planhalva och i halvlek stod det 0-4 till dem. I andra halvleken vaknade vi till och kämpade ordentligt och det resulterade att vi fick några chanser mot deras mål. Matchen slutade 0-5 till Iron men med tanke på det tryck de hade på vår planhalva och hur många skott de hade på och utanför vårt mål så kunde de ha vunnit med tvåsiffrigt tal. Med tanke på alla deras chanser så tycker jag att vi kämpade på mycket bra, vi rensade framför mål och jag tror att vi ändå störde deras spel så pass att de sköt utanför. En av våra spelare konstaterade att Iron inte fick in lika många mål på oss den här gången som i våras och jag tror att de kände att de, trots förlusten, ändå gjort en bra match. Bra kämpat Rex och grattis till vinsten Iron. Vi tackar även kvällens domare, Uffe Wennberg, för en bra insats.

Nu får vi ladda om för på lördag är det dags igen och en del av gårdagens spelare ska spela även på lördag.